I en mycket märklig debattartikel försöker Gustav Fridolin kritisera regeringen för att vidga klyftan mellan stad och landsbygd. Detta gör han trots att han företräder det parti som är mest landsbygdsfientligt av alla partier inom svensk politik.

Gustav Fridolins gärning hitintills inom Miljöpartiet har inneburit att Miljöpartiet har blivit ett strikt populistiskt parti. Man svänger sig i frågor för att följa medborgarnas åsikter. Med Gustav Fridolin har Miljöpartiet tagit milssteg bort från allt vad ideologi heter där man nu enbart söker populistiska lösningar.

För lite sen gick Miljöpartiets klimatansvarige talesperson, Karin Svensson Smith ut med att Miljöpartiet inte ser några motiv till att behålla avdrag för resor med bensin och diesel. Karin Svensson Smith var tydlig med att Miljöpartiet ville avskaffa skatteavdraget för arbetsresor som sker med personbil. Jag har svårt att tro att en erfaren politiker som Karin Svensson Smith gör detta utspel utan att förankrat frågan i partiet. Men när opinionen med tydlighet sågade Miljöpartiet för detta svarade språkröret Åsa Romson att detta ”aldrig har varit ett förslag från Miljöpartiet”. Snacka om att ha oduglig-förklarat en person som Miljöpartiets ledning därmed gjorde med Karin Svensson Smith.

Nu är det ju förvisso bra att Miljöpartisterna tänkt om i just denna fråga men vad kommer de på näst när de försöker få igenom sin politik där den ursprungliga meningen är att föra folket från landsbygden till staden?

Gustav Fridolins debattartikel visar på stora svagheter hos Miljöpartiet med nuvarande språkrör. Från att ha haft ett kompetent radarpar i Maria Wetterstrand och Peter Eriksson där Miljöpartiet för första gången kunde ses som ett parti att ta på allvar har man förfallit med Gustavs Fridolin och Åsa Romsons osedvanligt osammanhängande kappvändande.

Frågan är varför Gustav Fridolin överhuvudtaget skriver en sådan här debattartikel där han anklagar regeringen för att öka klyftan mellan stad och land när han egentligen själv vill att denna klyfta ska bli total!

Med denna debattartikel har Gustav Fridolin gjort att hans ord överhuvudtaget inte kan tas på allvar. Gustav Fridolin är ett språkrör som försöker klä sitt parti i en annan roll än vad dess politik står för. Det finns tydliga benämningar på sådana människor som talar med sådant språk….

Framförallt är människor som gör som Gustav Fridolin inte trovärdiga. Fast därmed passar han ju utmärkt i sin roll som språkrör i och med att Miljöpartiet inte är ett trovärdigt parti!

Media: Svd, DN, Exp1, Exp2, GP, SVT, Skånskan, NSK, Arbetarbladet

Bloggar: Christer Jonsson, Tord Oscarsson, Aurora, Lars beckman, Fria Tider, Ola Theander

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,