Då arbetslösheten är en otroligt viktig fråga i valet innebär det att en än viktigare fråga är jobben, vilket i sin tur innebär att viktigare än så är företagsfrågorna. För utan bra förutsättningar för företagare och entreprenörer så blir det inga nya jobb och utan nya jobb blir det hög arbetslöshet. Vänsterkartellen ser inte denna kopplingen utan de prioriterar enbart på att höja A-kassan.
Att vänsterkartellen inte anser att arbetsmarknaden tillhör välfärdens kärna är den stora skiljelinjen mellan de bägge regeringsalternativet.
När Alliansen vill skapa de bästa förutsättningarna för nya företagare och nya jobb vill vänsterkartellen gå motsatt väg. Debatten om RUT-avdraget är bara ett exempel på hur vänsterkartellen med näbbar och klor strider för att förhindra att privata företag bildas, växer och skapar jobb. Jobb som välfärden så väl behöver.
Än obegripligare blir debatten om RUT-avdraget när Mona Sahlin på allvar menar att det är skattesubvention att göra avdrag för städning men stimulans av ekonomi att göra avdrag för snickare. Med den retoriken går det inte att ta Mona Sahlin och vänsterkartellen på allvar. De är och förblir ett alternativ som bygger sin politik på dubbelmoral!
Vänsterkartellens stora valfråga är dagpenningsnivåerna i A-kassa. Trots detta är vänsterkartellen är emot en obligatorisk A-kassa vilket egentligen är fullständigt obegripligt då detta definitivt är en fråga som borde vara i intresse för de partier som anser sig stå på arbetstagarnas sida. Att de inte är detta beror helt och hållet på A-kassan i princip är synonym med fackföreningarna och handlar om att fackföreningarna anser sig behöva A-kassorna för att locka medlemmar. LO-medlemmarna som socialdemokraterna är så beroende av, då det är LO:s medlemmar som till stor del finansierar socialdemokraternas och vänsterkartellens valrörelse.
I en verklighet där endast 29,2% av totala väljarkåren ger sitt stöd till socialdemokraterna innebär det att det är en stor andel icke-socialdemokrater, som genom sin fackföreningsavgift mer eller mindre tvingas betala till socialdemokraternas valrörelse. Detta borde inte vara acceptabelt i ett modernt samhälle och i takt med att socialdemokraterna minskar som parti desto tydligare borde LO-medlemmarnas missnöje växa över den höga fackföreningsavgiften. Allra helst med tanka på att stödet till socialdemokraterna även innebär stöd för en politik som inte leder till fler jobb utan tvärtom leder till en ökad arbetslöshet och därmed till försämringar för LO:s medlemmar.
Med anledning av raset i opinionsstöd är det kanske inte så märkligt att man nu ser socialdemokrater lämna det sjunkande skeppet. Jag tänker framförallt på Thomas Bodström som sticker till USA mitt under den intensiva valspurten. Thomas Bodström har dessutom aviserat att han tänker flytta till USA efter valet, oavsett hur det går. Lägger man till faktumet att miljöpartiets språkrör kommer att avgå efter valet borde vänsterkartellens väljare känna sig lurade.
Att man inte kan lita på socialdemokraternas Mona Sahlin blir tydligare för varje dag som går. Från partiledarutfrågning i går kväll till i dag på morgonen har Mona Sahlin gjort en helomvändning i Afghanistan-frågan och därmed gett vika för vänsterpartiets och miljöpartiets åsikter. Frågan är i vilka frågor hon näst kommer att vika ned sig i?
Glädjande för alla (utom för vänsterkartellen) är det att arbetslösheten nu minskar för varje dag som går och socialdemokraternas valaffischer därmed behöver revideras. 110 000 ny jobb har tillkommit i Sverige sedan 2006. Hade inte den ekonomiska krisen slagit till i världen hade vi förmodligen inte haft någon arbetslöshet kvar överhuvudtaget. Att Alliansens politik för jobben fungerar ser vi med tydlighet genom att arbetslöshetssiffrorna nu minskar mer än någonsin. Låt inte vänsterkartellen bromsa denna utveckling. Ge Alliansen förnyat förtroende!
Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, AB7, Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Exp5, Exp6, Svd1, Svd2, Svd3, Svd4, DN1, DN2
Bloggar: Per Ankersjö (C), Peter Soilander (kd), Helen Törnqvist (C), Johan Hedin (C), Tokmoderaten, Kent Persson (M), Thomas Böhlmark (M), Lotta Olsson (M)
Läs även andra bloggares intressanta åsikter om arbetslinje, arbetslöshet, a-kassan, opinionsundersökning, Mona Sahlin, Afghanistan, RUT-avdrag, dubbelmoral, Alliansen, Centerpartiet,
Hej!
Och LO har heller inte stöd bland sina medlemmar för sin valkampanj
http://www.timbro.se/innehall/?art=lo-affisch-kampanj
Olofsson svek sina anhängare rörande kärnkraftsfrågan och vände sig mot sitt partis värdegrunder – tänka kortsiktigt är vad alliansen är bra på.
Re: Anonym
Det var definitivt inget kortsiktigt tänkande när Maud Olofsson gick med i energiöverenskomelsen. Tvärtom var det ett långsiktigt tänkande på vad som är bäst för miljön. Att snabbaveckla kärnkraften skulle däremot varit ett kortsiktigt tänkande som långsiktigt hade varit förödande för miljön med tanke på den ökade importen av smutsig el som hade varit fallet vid en snabbavveckling.