Sverige är ett fantastiskt land

Jag sitter och lyssnar till vindens brus i träden, njuter av ännu en ljummen högsommarkväll. Om jag blundar och kopplar bort omvärlden så känns livet helt fantastiskt. Tänk att vara så privilegierad att man kan sitta i trygghet och bara njuta av tillvaron, njuta av den varma vinden, lyssna till humlornas surrande och till hur löven i träden skapar ljud när de rör sig för vindens krafter. Livet känns så påtagligt samtidigt som det känns hoppingivande. Vi har det ju riktigt bra här i Sverige. Vi lever i den bästa av världar, vi lever i ett välfärdssamhälle som just nu står i sitt zenit. Vi har aldrig upplevt en bättre tid än just den vi lever i här och nu.

Framtiden är ljus, och jag är övertygad om att vi ännu har den bästa tiden framför oss. Inte för att det inte finns problem som vi måste ta itu med, utan just för att vi människor är lösningsfokuserade, vi drivs framåt, framåt med en vilja att skapa en bättre framtid för oss alla. Denna framtidstro och förmåga att skapa en bättre framtid har tagit oss hit där vi är nu, till den bästa tiden av alla. Betänk då vart denna framtidstro kommer att ta oss vidare framöver. Vi står inför möjligheten att få uppleva något fantastiskt. Vi står inför möjligheten att förverkliga en bättre framtid.

Man kan dock inte sitta med slutna ögon och njuta av tillvaron för alltid. Det gäller tvärtom att öppna ögonen för det som hotar vår trygghet, som hotar vårt välfärdssamhälle. Vi står inför ett ödesval den 9 september, mörka krafter vinner i opinionsstöd. Krafter som mobiliseras genom att sprida skrämselproganda och svartmåla det samhälle som vi lever i. Vi lever i samhälle där nazister tillåts hota och skrämma folk, vi lever i ett samhälle där främlingsfientlighet i stort har blivit norm. Vi lever i ett samhälle där fakta inte längre värdesätts Vi lever i ett samhälle där de mörka nationalistiska krafterna har fått kraft under sina vingar. För detta gäller det att vi på allvar öppna vår ögon och sätter ned foten och markerar att det räcker nu!

Vi kan inte tillåta krafter som vill ta vårt samhälle bakåt, vi kan inte tillåta att 1930-talets historia i Europa upprepas. Vi måste ta ställning och stå upp för vår framtidstro och vår drift i att sträva framåt. Vi måste bryta främlingsfientligheten, vi måste säga stopp för svartmålningen av vårt samhälle som endast sprider oro och osäkerhet. Sanningen är nämligen att vi lever i den bästa av världar och att om vi bara bejakar vår utvecklingskraft så har vi den bästa tiden framför oss.

Jag är optimist, jag tror på vår förmåga att skapa en bra framtid. Vi står dock inför ett antal vägval. Ska vi bejaka framtidshoppet och strävan framåt eller ska vi lägga vår tilltro till de som svartmålar och vill nedmontera vårt välfärdssamhälle? För min del är valet lätt, jag vill framåt, jag är övertygad om att vi har vår bästa tid framför oss!

Valet den 9 september borde vara lätt – vi måste välja de krafter som vill framåt!