Politisk övertygelse är ett märkligt fenomen. Jag själv, jag är övertygad liberal och ser människans frihet att kunna förverkliga sina egna drömmar som absolut viktigt.

Liksom jag är stolt liberal i mitt hjärta borde man tro att andra som har helt andra övertygelse också borde vara stolta över just sina övertygelser. T.ex. borde ju den som har Sverigedemokraterna som sitt hjärta vara stolt över att ha en främlingsfientlig livssyn, och vara stolt över att hata invandrare. Det verkar dock sällan vara en korrelation mellan att vara Sverigedemokrat och att vara stolt för dess åsikter.

Att vara uttalad rasist såsom det de facto innebär att vara aktiv Sverigedemokrat borde ju vara något som dessa människor är stolta över skulle man tro. Men ändå blir de oftast förnärmade när man bekräftar deras livsåskådning. Det är nästan att man t.o.m. tror att de inte ens själva tror på den filosofi och ideologi som driver det sverigedemokratiska partiet.

Personligen har jag svårt för människor som inte står upp för det de tror på. Jag hade t.ex. haft betydligt större respekt för sverigedemokrater som förenar sig med den sverigedemokratiska ideologin om de också erkände vad den innebär. Det verkar dock som de flesta sverigedemokrater lever i en sorts förnekelse. Det jag dock har lärt mig under alla år är att det inte är lönt att diskutera med en sverigedemokrat. De är inte mottagliga för fakta eller kritiserande argument. De har nämligen helt köpt den sverigedemokratiska religionen som pastor Åkesson predikar. Men stolta för vad pastorns ord innebär är de uppenbarligen inte!