sandlåda

Misstroendeomröstningen i riksdagen gällande Annika Strandhäll måste ha varit det mest patetiska spelet som har skådats inom det vi brukar kalla just det politiska spelet.

Denna misstroenderöstning initierades av Moderaterna av anledningen att de befarade att de skulle göra ett dåligt EP-val. Allt talade nämligen för detta. Tomas Tobé hade ju hitintills inte rosat marknaden och Moderaterna hade helt kommit på efterkälken. Deras spjutspetsfråga som de hade enats om var att föra fram kärnkraften som en valfråga. Kärnkraft som inte ens berör EU:s ansvarsområde och än mindre är att kunna ses som en framtidslösning.

Misstroendeförklaringen mot Annika Strandhäll var ett försök från Moderaterna att vände en negativ valrörelse och få detta till att ge dem fler röster i EP-valet. Detta trots att Annika Strandhäll på intet sätt har att göra med EU. Inte heller har de faktiska anklagelserna mot henne berört något som har med EU-valet att göra.

Misstroendeförklaringen mot Annika Strandhäll handlar på intet sätt om vad hon gjort eller inte gjort. Det handlar om att Moderaterna ville utnyttja att det finns en stor hatpropaganda mot Annika Strandhäll på de sociala medierna. Att Moderaterna ansluter sig till denna hatsvans är dock talande för dagens Moderater. De är inte seriösa, de är ett populistiskt parti som under ledning av Ulf Kristersson enbart har förfallit till att bli ett parti som kommer att verka som ett stödpari till de högerkrafter och den rasistiska tongång som råder inom det nya högerkonservativa block bestående av M, KD och SD.

Jag hade förvisso större förhoppningar om Moderaterna och blev besviken på dem i detta. Att Sverigedemokraterna skulle stödja Moderaterna i detta politiska spel var självklart då Sverigedemokraternas enda mål är att skapa kaos och motarbeta det som är bra för Sverige. Kristdemokraterna har jag sedan länge sett som förlorade då de helt gett upp kampen för mänskliga rättigheter.

Kristdemokraterna är ett kvinnofientligt parti, ett parti som styrs av Livets ord och där dess partiledning inget annat vill än att samarbeta med Sverigedemokraterna för att vinna makt. Kristdemokraternas partilednings aggressiva attityd mot de som ställer frågor om Kristdemokraternas färdriktning är talande. Kristdemokraterna av idag, tillhör ett av Sveriges mest falska parti, de angriper sina motståndare med aggressiva lögner, de söker samarbete med Sveriges fiender och bejakar en politik som enligt all expertis är skadlig för Sverige.