Offer för hat

 
Rydbor, är ni stolta nu? Är ni stolta när Ryd blivit en del av den svenska extremhögerns hatsajters propaganda för att svartmåla Sverige? Är ni stolta över den bild som dessa hatare ger Ryd, att Ryd skulle vara ett samhälle som är förtappat och där ingen vettig människa ens bör sätta sin fot?

Det var i somras, i början av juli som de lokala företrädarna för Sverigedemokraterna valde att bjuda in den kanske värsta extremisten och hataren vi har i Sverige, Kent Ekeroth. Kent Ekeroth är så pass extrem att Sverigedemokraterna trots Ekeroths centrala position och upphöjda gloria inom partiet valde att inte ge honom möjlighet till fortsatt plats som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Detta var förmodligen helt nödvändigt för Sverigedemokraternas trovärdighet då Ekeroth visat på bottenmärke efter bottenmärke, allt från vara den som var drivande bakom järnrörsskandalen till personen som uppmanade människor att elda flyktingförläggningar. Ekeroth har under hela sin politiska karriär balanserat till vad som är lagligt att utrycka som en främlingsfientlig rasist. Med andra ord Kent Ekeroth är en hatare av stora mått, en hatare som Sverigedemokraterna i Tingsryd uppenbarligen uppskattar och finner glädje i att bjuda in för att han ska kunna göra ett hatreportage om Ryd. Kent Ekeroths reportage om Ryd är ordentligt vinklat för att passa Ekeroths hatretorik, ändå kan de anonyma vittnesmålen inte uppge ett endaste exempel när ett allvarligt brott har blivit begånget. Missförstå mig inte nu, det är givetvis allvarligt om det nu är så att ungdomar har blivit förföljda och jagade, men ur rättsperspektiv har inget allvarligt brott skett i Ryd under de senaste 20 åren.

Det intressanta, med tanke på att den just beslutade skattehöjning i Tingsryds kommun tas upp som något högst negativt för kommunen i Ekeroths reportage. Detta är intressant för att i kommunstyrelsen så röstade de bägge sverigedemokratiska företrädarna, som också just är från Ryd, ja till att höja skatten med 93 öre. Den ene av dessa valde sedan att utebli när skattesatsen fastställdes i kommunfullmäktige där för övrigt Sverigedemokraterna överhuvudtaget inte la fram några yrkande om politiska förslag (mer än att avvisa skattehöjningen i motsatt till vad Ryds SD-företrädare tidigare ville).

Svartmålningen är dock total och det är en svartmålning som undergrävs på ett destruktivt sätt av Sverigedemokraterna. Jag vill hävda att den som pratar illa om ett samhälle inte heller vill detta samhälle väl. Idag finns det inga större hatare mot Ryds samhälle än just Sverigedemokraterna. De klagar på allt, trots detta kommer de inte med några konkreta förslag på förbättringar. Tvärtom innebär Sverigedemokraternas politik på riksplanet att kommuner som Tingsryd ska få betydligt mindre resurser. Jimmie Åkessons agenda är de facto att på sikt avveckla den kommunala sektorn och att centralisera all makt. Hur ska ett samhälle som Ryd då överleva? Detta är svar som ni som stödjer Sverigedemokraterna är skyldiga att avge. Hur ska Ryd överleva om Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna stryper resurserna till Ryd? Är det verkligen detta samhälle som ni vill se? Det handlar om ett samhälle som inte har någon framtid. Är det detta ni vill, ja då finns det egentligen inte mycket att diskutera. Dock vädjar jag till er alla, tänk en gång till. Tro inte på hatarnas propaganda, värna det vi har och stå upp för framtiden. Framtiden ligger dock inte i Jimmie Åkessons dröm om herravälde över Stockholm för att strunta i allt som ligger därutanför.

Så än en gång, ni Rydbor som nu ger Kenth Ekeroth utrymme för att sprida sitt hat, är ni stolta nu när den svenska högerextrema hatpropagandan smutskastar Ryd? För min del så skäms jag å era vägnar. Jag blir förbannad och uppriktigt ledsen då Ekeroths hatpropaganda förstör vårt älskade samhälle. Den förstör förutsättningarna för en positiv framtid för Ryd!